Today was an ordinary Sunday.

In the morning, after the two males of the house had a competition whose testosterone level was higher, we mounted our bikes and went for a ride. On the way we found an interesting place that was magical and kind of scary. An old, abandoned graveyard. We had to climb a stone wall to get in, luckily no police showed up. There we took a few photos, wondered at the old gravestones that had incomprehensible writing on them, and we quickly scurried out. As I said magical, but kind of Vampire, Ghoul, Michael Jackson Thriller magical.

DSCN4539 DSCN4547 DSCN4544 DSCN4546

After a half an hour ride we headed back to the City, where we indulged ourselves at what has evidently become our favourite pastry shop.

DSCN4554

After playing with the toys in the town

DSCN4559 DSCN4551 DSCN4560

we headed to Hofgarten where this little guy was more curious about us than afraid of us. So I had plenty of time to make a zoom picture of this lovely creature.

DSCN4565

Like I said, an ordinary Sunday the Bayreuthian way.

Slovenska nedelja:

Danes je bila običajna nedelja.

Zjutraj sva moška predstavnika družine izmerila kateri ima višje nivoje testosterona v krvi, potem pa smo se s kolesi odpravili na eno krajšo vožnjo. Na poti smo naleteli na znamenitost, ki je bila nekako čarobna in istočasno precej strašna. Staro zapuščeno pokopališče. Da smo ga pobliže pogledali, je bilo treba preplezati kamnit zid. Na srečo se policija ni pripeljala. Tam sem malo fotografiral, malo smo se čudili nad nerazumljivimi napisi na nagrobnikih (kasneje doma sem ugotovil, da gre za staro izraelsko pokopališče, napisi pa so očitno v hebrejščini) in se hitro pobrali na drugo stran zidu. Kot sem rekel, bilo je čarobno ampak precej strašno pokopališče, bi skoraj pričakoval, da bi človek lahko tam srečal kakšnega vampirja ali duha.

Po pol ure vožnje, smo se počasi odpravili nazaj v mesto, kjer smo se malce posladkali v sedaj že naši priljubljeni slaščičarni. Nato smo se še malo poigrali z igračami v mestu in se odpravili v mestni park, kjer nas je pričakala majhna veverica. In očitno smo ga bolj privlačili kot prestrašili. Tako sem imel dovolj časa, da sem ga lepo od blizu fotografiral.

Torej, kot sem rekel, običajna nedelja po Bayreuthersko.